Termografering med värmekamera

Termografering med värmekamera för villa och renovering

Hus med energiläckage med värmekamera

Energiläckage

 

Termografering eller energibesiktning med värmekamera och värmefotografering är en mycket effektiv metod att hitta energiläckorna, isoleringsbrister, drag, överbelastning av elnät och säkringar, byggfel osv.   Kameran ser det ögat inte kan upptäcka. Även fuktskador kan upptäckas, lokalisering av värmeslingor i värmegolv och många fler användningsområden. Kontakta oss så ser vi på möjligheterna att hjälpa er. Industritermografering tryck här!

Pris

Alternativ 1

En normal villa kostar från 2000 kr inkl moms*, besiktning på plats där kunden antecknar de sakerna som vi uppmärksammar vid besiktningen.

Alternativ 2

En normal villa kostar från 3800 kr inkl. moms*, besiktning på plats samt en tydlig rapport med bilder och åtgärdsförslag på saker vi uppmärksammar vid besiktningen.

Alternativ 3

Vi utför även större eller mindre jobb, då på timdebitering enligt överenskommelse.

 

*Resa inom Skåne, 10 mil ingår för privatkunder med utgångspunkt från Höör.

Hur går värmefotografering till?

Själva undersökningen tar ca 1-4 timmar, därefter tillkommer tiden för att behandla och tolka bilderna samt att skriva ut en rapport till er. Rapporten är komplett med bilder och förbättringsförslag. Det bästa är om beställaren kan vara med under själva undersökningen. Kontrollen av din fastighet/lägenhet med termografi värmefotografering leder till en bättre kännedom om vilka åtgärder som bör vidtas, spåra värmeläckage, isoleringsbrister, kontrollera värmegolv/värmeelement. En enkel åtgärd är att hindra att kyla läcker in vid dörrar och fönster. Kameran upptäcker var det ”drar”.

värmekamera bild visar isoleringsfel

Isoleringfel och köldbryggor

Visar vår värmekamera Flir I50

Vår värmekamera

Energiläckage på foto

Energiläckage

Isoleringsfel och fuktskador?

Värmekameran kan även upptäcka dolda fuktskador.

 

 

 

 

 

Uppvärmningskostnaderna skjuter i höjden, elda inte för kråkorna.  En värmebild av din fastighet inifrån och utifrån avslöjar värme- respektive köldläckage, drag etc

Vi är utbildade i byggtermografering av fastigheter

Vad gör värmekameran

Allt som är varmare än ~ -273 C sänder ut strålning, detta kallas elektromagnetisk strålning. Detta tolkas i värmekameran i det elektromagnetiska spektret som olika färger beroende på våglängden. I värmekameran finns en dator som räknar om strålningsintensiteten till temperatur.

Hur funkar IR

 

 

Vi går tillsammans igenom din fastighet och era misstänkta problem

Är det kallare när det blåser? Drag ?

Vi följer Svensk Standard SS-EN 13187